Dr Goran Loncarevic rodjen je 11. 08. 1960. u Rijeci.

Rano djetinjstvo provodi u Baru (Crna Gora), a od 1964. do 1966. zivi u Havani (Kuba), gdje njegov otac radi kao predstavnik “Prekookeanske plovidbe” iz Bara.

Osnovnu skolu zavrsava u Baru (1974.g.), a Gimnaziju i prve dvije godine Medicinskog fakulteta (period izmedju 1975-1980.g.) ponovo u Havani. Za vrijeme boravka na Kubi putuje i upoznaje vise zemalja regiona Meksiko, Panama, Kostarika, Kanada, S.A.D.…

Studije medicine nastavlja u Beogradu gdje diplomira 1984. godine, kao jedan od najmladjih svrsenih studenata medicine u svojoj klasi.

Radi kao ljekar opste prakse od 1985-1987.g.

U toku specijalizacije (Radiologija) narocito se interesuje za ultrazvucnu dijagnostiku, te se u periodu 1989-1991. usavrsava u vise centara u Jugoslaviji i stice diplome i kvalifikacije koje mu omogucavaju da se bavi ultrazvucnom dijagnostikom ABDOMENA, DJECIJIH KUKOVA, TIREOIDNE ZLIJEZDE, DOJKE, GINEKOLOGIJE.

Specijalizaciju iz (dijagnosticke) Radiologije zavrsava 1991.g.

Od 1991-1994. radi kao specijalista Radiolog u Klinicko-bolnickom centru, Podgorica (Crna Gora).

Neposredno prije uvodjenja sankcija od strane OUN bio je kandidat vlade Republike Crne Gore za odlazak na jednogodisnje strucno usavrsavanje u Spaniju (kod prof. dr Cesara Pedrose, iz Madrida).

Sredinom 1993.g. biva unaprijedjen i postavljen za sefa kompletne ultrazvucne dijagnostike u KBC, Podgorica (centralna zdrastvena ustanova u Crnoj Gori.)

Pocetkom 1994.g. pocinje sa privatnom praksom (ordinacija ARS MEDICA), a vec krajem iste godine (zajedno sa kolegom ginekologom, dr Vukovicem…) osniva ordinaciju “VERITAS MEDICA”.

Nakon 5 godina izuzetno uspjesnog rada i vise hiljada obavljenih pregleda, januara 2000.g., se osamostaljuje i osniva ordinaciju “Dr Loncarevic” u kojoj uvodi mnoge strucne novitete i poboljsanja. Od nedavno u ovoj se ustanovi mogu uraditi ultrazvucni pregledi na najsavremenijem 3D kolor doppler ultrazvucnom aparatu Sonoace 8000 live.

Od stanih jezika govori: engleski, spanski i italijanski, te je, po tom osnovu, od 1986.g. i clan “Udruzenja naucnih i strucnih prevodilaca Crne Gore”.

Porodica: Ozenjen je (supruga Gordana, pedijatar), ima troje djece (Ana 22g., student fakulteta za Evropski biznis i marketing u Beogradu, Tamara 20g., student fakulteta za turisticki i hotelijerski menadzment u Beogradu i Danilo 14g., ucenik); otac Djordjije, iz Podgorice, nekada kapetan duge plovidbe, dugogodisnji predstavnik pomorske kompanije “Prekookeanska plovidba”, Bar, u Havani (Kuba), sada je u penziji; majka Biljana iz Kistanja (kod Knina), domacica; dva brata (Nenad, prof. engleskog jezika, sa stanom u Baru, zaposlen u  UN WFP, Igor, dipl. arhitekta, Majami (S.A.D.) i sestra Zlata, prevodilac, Majami (S.A.D.).

 

Copyright © 2000 Dr Loncarevic
Optimizovano za IE 4.0+